Batoane cu migdale

Aceste batoane cu migdale sunt precum un vis alb de iarna, in care ne regasim cu totii.

Fine, delicate, dar intense in arome, sunt un mod deosebit de a-ti decora masa de Craciun, Revelion sau oricare ocazie festiva, ocazie care te face sa te aduni cu cei dragi tie, si sa „fauresti” aceste mici minunatii dulci.

Reteta este una simpla, si cu adevarat eficienta. Va vor iesi o multime de batoane cu migdale, insa de pe mese, vor disparea ca prin magie 🙂

Iata ingredientele si modul de preparare:

  • 200 gr martipan
  • 3 albusuri
  • 100 gr caise confiate
  • 1 lingura de miere poliflora lichida
  • 100 gr zahar
  • 3 picaturi esenta migdale
  • 1 lingura faina
  • 250 gr migdale decojite, macinate
  • 100 gr fulgi de migdale
  • 150 gr ciocolata amaruie sau alba

 

Martipanul se rade grosier. Albusurile se incorporeaza cu ajutorul paletelor de framantat peste martipan. Caisele se toaca fin. Se framanta in aluat impreuna cu mierea, zaharul, esenta, faina si migdalele macinate.

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade (180 cu ventilatie). Aluatul se imaprte cu o lingurita in 40 de portii egale,care cu ajutorul mainilor umezite se alungesc (9cm). Se presara fulgi de migdale. Se coc 8-10 minute. Se scot, se lasa la racit si se inmoaie pe jumatate in glazura de ciocolata.

dsc_0185

 

Sarbatori fericite!

Lasă un comentariu